Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2020.05.10 17:46

Erős szélben - erős halak

Erős szélben - erős halak

A helyszín Wanssum - Alvertje, ezúttal a négy tó közül a kettes tavat választottam, mivel itt a sekélyebb részen nem ült senki. A meteorológia igen erős szelet de napos időt jósolt a hét elejére. Már előzőnap eldöntöttem egy olyan helyre fogok beülni horgászni, ahol oldalról vagy szemből fúj a szél - mert véleményem szerint ha az erős szél nem jár lehűléssel akkor komoly meglepetések érhetnek. Ezen megfontolásból  egy jó pörgős horgászatra számítottam. A tó dévér állománya kiváló, de időnként szép pontyokat is horogra tudunk csalni mellettük. 

 

Etetőanyagnak most az előre már ízesített baitsystem gyümölcsös ízűt választottam, mellé enyhén ananász aromával locsolt kukoricacsíra őrleményt is töltöttem a kosárba, amit napokkal ezelőtt már sikerrel alkalmaztam egy másik tavon és bíztam benne itt is jól fog működni. Csalinak a kedvenc dippelt gumikukoricám használtam, aminek ízesítései - édes fűszer és pikáns volt.

 

Bár melegszik a víz hőfoka de nem etettem sokat, mivel a járvány miatt a hetekben sokan horgásszák a vizeket és a beszórt eledeleknek köszönhetően a halak túl vannak etetve, ezért kevesebb is a táplálék igényük. Kezdetnek ezért is csak egy - egy maréknyi csemege kukoricát csúzliztam be az általam vélt két jó részre. A terv az volt 25 - 30 percenként dobok újra, ezzel egy kis plusz kaját bejuttatva a reményeim szerint arra tévedő halaknak.

 

Már az első dobás után 10 - 15 perc -el megérkezett az első ponty - jelezve, ebből valóban lehet ma akció dús peca.

 

A hal vissza engedése után szinte percek teltek el és újabb ponty húzott rá a botra. Igaz kisebb de az erős sodrásnak és az oxigén dús víznek köszönhetően, rendkívül jó erőben volt ő is. 

 

Remek kezdés után a folytatás is hasonló volt, két órán belül már a negyedik pontyom került partra egy rövid ideig. Ez a látvány hogy görbül a bot szerencsére igen sűrűn látható volt, ami szintén nem mellékes, rendkívül szép és erős halakat sikerült fogni.

 

 

A következő két óra kicsit nyugodtabban telt, de lassan ismét lehetett látni hogy a halak aktívak és jelen vannak újra, egy - egy ugrással jeleztek, nincs vége még a délutánnak. Ismét sikerült kapást elérni, megint egy szép ponty csavarta el a botot, sőt a fárasztás közben a másikra is volt jelentkező. Sajnos az a hal nem lett meg, mert a vízben lévő tavirózsákat megtalálta, így idő előtt távozott, viszont az első kapásomból kifogott halam kárpotólt.

 

Nem sokkal a horgászat befejezése előtt még beugrott egy újabb ponty elköszönni, szerintem a nap végére jobban elfáradtam mint a kifogott halak, de egy élménnyel ismét gazdagabb lettem. Rövid értékelésként - amit kigondoltam működött - aminek igazán örültem.

 

Bandi által használt etetőanyagok, ízfokozók, csali linkjét itt találjátok;

Gyümölcsös etetőanyag - http://baitsystem.hu/Etetoanyag-Izesitett

Kukoricacsíra őrlemény - http://baitsystem.hu/Kukoricacsira-Orlemeny

Ananász aroma - http://baitsystem.hu/spl/308154/Izesito-Etvagyfokozo

Dip - http://baitsystem.hu/Dip

Gumikukorica - http://baitsystem.hu/Pop-Up-Kukorica

Webáruház készítés