Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2021.10.01 10:26

Ohat Újratöltve

Ohat Újratöltve

A kora őszi horgász tervekben szeptemberben ismét egyik kedvenc horgásztavam került célba - Ohat 3. Megérkezvén a foglalásra -amit már bőven a horgászatom elött megbeszéltünk - kis meglepetés fogadott, ami szerencsére nagyon rugalmasan meg is oldódott. Terveim szerint 48 órát szerettem volna maradni, de közbejött elfoglaltság miatt csak 36 óra áll rendelkezésemre a pontyok elcsábítására, ami nagy reményeim szerint elég lesz több nagytestű ponty becsapására is. A kipakolás után első lépésként a spomb kiklipszelt zsinórjához hozzájelöltem a horgászbotok zsinórjai távolságát is, mivel elképzelésem szerint kis koncentrált pontot szeretnék horgászni. Miután a jelölés megtörtént, mehet is befelé az etetés, mely apró magvakat, főtt kukoricát, tigrismogyorót, CSL pelletet és 5mm - es carp pelletet tartalmazott, amiből a kosárba is töltve lett, mivel kétféle etetőanyagot kevertem: Pelletes - Hal és Pelletes - Pikáns. A method kosárhoz elsősorban a 8mm -es pop up dumbell csalikat használtam, ebből leginkább a fokhagyma duo és a tintahal szilva volt a befutó, illetve a másik botomon főként oldódó 16mm -es pikáns bojli volt párosítva tigrismogyoróval, ez utóbbi csali nagy kedvenc volt a nagyobb testü pontyok körében.

 

Az első botom bedobása után nekiláttam elkészíteni a másik szerelékem, de ennek befejezését kicsit későbbre kellett halasztani, mivel a orsó üvőltő fékhangja és a kapásjelző ciripelése megtörte. Már a bot ráemelésénél éreztem, nem az aprajából lesz barátunk. Hosszas fárasztás után megmutatta magát, na ekkor kicsit lett drukk, csak kijöjjön. És sikerült, az első hal gyönyörű tükörponty. Hurrá!

 

 

Mire a másik szerélék a kiszemelt helyre került, már második halamat sikerült kifárasztani az elsőnek bedobott botommal.

 

Az első halak jelentkezése után már biztos voltam a dolgomban, az etetés tökéletes, rajta tartozkódnak a halak, és etetőanyag is kiválóan müködik a felkínált csalival.

 

A délutáni órákban a tempó lelassult, néha egy - egy ponty bekopogott, így volt idő ismét felfedezni a táj szépségét, csodálni a víztükröt, miközben a távolból nagy csobbanásokkal, fürdésekkel jelezték a pontyok tartózkodási helyüket.

 

Lassan sötétedik, ismét gyorsulnak az események, egyre több jelentkező van a felkínált csalikra. Sőt még a vacsorám elfogyasztása is három részletben volt megoldható. Az éjszaka leple alatt rengeteg ponty ugrása hallatszódott a sötétben, de táplálkozni nem voltak hajlandóak reggelig.

 

Mivel ha nem mással kezdem a napot, igen, egy jó, frissen főzött kávéval. És már indul is a reggeli torna, spombolás.

 

 

Az előző naphoz viszonyítva inkább most a kisebb testű egyedekből van több jelentkező, de mára is jutott pár termetesebb példány. Lassan a turné végéhez közeledve nekilátok pakolni. Közben a kapásra füstölő fékkel hívta fel a figyelmem, engem és a botot is rendesen meg dolgoztatva már a fárasztás burványaiból árulkodva termetéről, a mai nap legnagyobb hala egy csodaszép nyurga ponty. Mondhatni már a kocsiban dolgoztam fel az utolsó fárasztásom remek perceit, egyben kiértékelve a 36 óra történéseit is, ami most teljesen forgatóköny szerint alakult, ha lehet így fogalmazni.

A horgászaton használt termékek linkjei itt található;

Pop Up Dumbell 8mm: http://baitsystem.hu/Pop-Up-Dumbell-8mm

Oldódó Bojli 16mm: http://baitsystem.hu/Oldodo-Bojli-16mm

Pelletes etetőanyag: http://baitsystem.hu/spl/586669/Etetoanyagok

Carp Pellet 5mm: http://baitsystem.hu/Ponty-Pellet-5mm

CSL Pellet: http://baitsystem.hu/Eteto-Pellet-CSL

Webáruház készítés