Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2020.03.22 17:13

Hidegvizi peca Hollandiában

Hidegvizi peca Hollandiában

Két hét szünet után végre ismét sikerült kijutni a vízpartra, mert alig vártam már, hogy az etetőanyagot is tartalmazó segélycsomagomat újra használhassam. Sajnos hosszas várakozás előzte meg érkezését a postának köszönhetően, melyet sokáig lehetne ecsetelni - de ez a poszt nem erről szól. Venray közelében konkrétan Wanssumba, ami igen változatos mederfénékkel rendelkezik, egyik kedvenc tavam vettem célba ahol a tó mélyebb szakaszán ültem le. Annyit még érdemes tudni; elég sűrűn rendeznek itt versenyeket - ezért a vízterület nagy nyomásnak van kitéve -, de halfogás tekintetében nagy befolyásoló tényező lehet az időjárás is.

 

 

Etetőanyag választásom a gyümölcsös ízesítésre esett. Csalinak ezen a tavon már többször is használt és jól bevált gumikukoricát tovább spékelve, ananászos és pikáns dippben kínáltam fel csalitüskén.

 

 

Az etetőanyag bekeverését a parton, jellegzetesen a tó vizével végeztem el, kevés csemegekukoricával megborítva, s ezután pillanatok alatt az előre dippelt csali is felkerült a tüskére.

 

 

 

Külön etetés nélküli kereső horgászatot terveztem mára, ezért a szerelékek gyorsan az elképzelt helyeken voltak bedobva. A gyors dobásokra válaszolva nem kellett tíz percnél többet várnom, s már volt is egy szép dévérkeszeg jelentkező, tudatosítva; ma már biztosan nem maradok kapás és hal nélkül.

 

 

Mire a kosár újra meg let töltve és ismét helyén landolt a szerelék, már a másik csalinak is volt gazdája. Ezek szerint ismét el lett találva az ízesítés.

 

 

A már előre elképzelt összeállításon nem kellett most semmit változtatni - habár a halak néha hagytak egy kis gondolkodási időt -, ekkor következett néhány újabb kereső dobás. Nem volt kérdés, ha sikerült ismét rájuk találni, hiszen folyamatos kapásokkal jelezték jelenlétüket.

 

 

 

 

 

Ahogy az lenni szokott, pakolás közben - az utolsó szó jogán - is volt egy búcsúzkodó. Jellemezve nagyon elégedett voltam, mivel február végét írjuk, szinte a víz még jéghideg és mindezek ellenére többször még dupla kapást is sikerült elérnem.

 

Webáruház készítés