Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2020.02.11 20:04

Varázslatos február

Varázslatos február

Messze még a tavasz, de már nagy késztetést éreztem az idei év első horgászatára. Ezért elhatározásom, hogy bármilyen idő is lesz, meglátogatom valamelyik horgászvizet, így esett a választásom a Nagyszénáson található régi homokbánya tóra. Érkezésem elötti napon már meredt szememmel figyeltem az időjárás előrejelzést, hatalmas orkán erejű szélvihar, eső lesz a papírforma szerint. A jósolt időjáráshoz készítettem össze ruházatom, amire szükség is volt. Kora reggel a tó felé tartva mintha a távolban villámlott volna, gondoltam csak rosszul láttam de miután többször megismétlődött, szembesültem sajnos azzal, hogy közeledik a vihar. Érkezésemkor a botok összeszereléséig jutottam és leszakadt az ég, szerencsére nem túl sokáig tartott és tova állt, gondoltam én. Gyors etetőanyag keverés, csalizás, bedobás következett. Mire a jelzők is a helyükre kerültek, visszafordult a vihar, de most komoly jégmennyiséggel csapott le. Erre az időre már én is ideiglenes visszavonulást fújtam, miután ismét távozott a "jó idő,, körülnéztem, tett e kárt a felszerelésemben, de szerencsémre rendben volt minden...

 

Feszített víztükőr fogadott kora reggel és a vihar után sem volt ez másképp.

 

Etetőanyag választásom egy édes halas kombinációra esett, ami a baitsystem előre ízesített gyümölcsös etetőanyagjából, kukoricacsíra őrleményből, kevés mikropelletből és epres ízfokozóbol állt.

 

Kereső pecára készültem, ezért method kosárral készítettem szerelékeim és hajszálelőkén kínáltam a 10mm -es pop up -ok kombinációit. A képen éppen a hal-eper kombo látható.

 

Némi pelletet tettem a kosár alsó részébe és ezt fedtem be a tapadósra kevert gyümölcsös etetőanyaggal, célom; csak fenéken bontson a csalogatóanyag és mivel mélyebb vízben horgásztam, erre szükség is volt.

 

A további csalogatóhatás növeléséért a készretöltött kosarat meglocsoltam étvágyfokozó melaszal is.

 

Nyári haldömpingre előre nem számoltam, már a tervek szerint annak is örülök, ha egy kapásig eljutok pontyok tekintetében. Miután dél környékén a nap is előbújt, mondanám hogy sütött, de ereje nem igazán volt, az egyik jelzö sejtelmes jelzéssel tudatta, valaki kiváncsiskodik a csali iránt. És eljött a pillanat, mikor tudtomra adta hogy most! Igen! Megvan! Itt az idei első pontyom, melynek igazán megörültem.

 

 

A következö fényképre jelentkező szépség, maszatolós kapással, fárasztáskor tudatosítva nem ponttyal van dolgom.

 

 

A bot pumpálásakor éreztem, hogy szép példánnyal vettem fel a kontaktot, közel 10 kg -ot nyomott a nap fénypontja, ami szintén a pop up 10mm hal-eper kombinációra éhezett meg.

 

Ez a nap minden elképzelésemet felülmúlva varázslatosra sikeredett, habár én mindig hangsúlyozom, hogy már a vízparton kint töltött órák csodálatosak, de most ez a forma nem teljesen állta volna meg a helyét az ídőjárás tekintetében, viszont a kifogott halak kárpótoltak és nagy örömet szereztek.

 

A napközben erősödő szél délutánra megint kimutatta erejét, ismét erőteljesen felkorbácsolva a tavat, amit már csak jó érzéssel néztem távozásomkor.

Webáruház készítés