Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2020.05.27 22:08

Pontyhorgászat májusban

 Pontyhorgászat májusban

 

Május derekát írjuk, reggel fél ötöt mutat az óra - kávé elfogyasztva -, heves pakolás és már úton is vagyok a közel három hete lefoglalt állásomhoz. Szénás Carp megérkeztem, elsősorban a vízfelületet pásztáztam, merre vannak nagyobb mozgások, hova kerüljenek az etetések? Közben lassan, de nagy odafigyeléssel összeszerelésre kerülnek a felszerelések. Kezdő lépésnek az etetést oldódó bojliból, csl pelletből, áztatott főtt kukoricából és tigrismogyoroból fogom elkészíteni, amit kevés melaszal locsolok. Mennyiségét tekintve csak mértékkel fogom tálalni. 

               

 

A kezdetleges órák nagy csenddel teltek kapások terén, végül nappal nem sikerült kapást kicsikarni. Ahogy sötétedett, úgy pezsdült meg az élet a vízfelszinen is, ebből a tényből adódóan már reménykedtem, hogy lassan eljön az én időm. Végre, megszólalt a jelző, habár már javában benne vagyunk az éjszakában és kicsit álmosan, de annál nagyobb lendülettel nyúlok a horgászbotért. Kemény ellenállást érzek - nem kapitális, az biztos. Megvan az első hal; ponty, amit reggelig még sok társa követett. Ahogy nött a darabszám, úgy nött a példányok súlya is, ami arra engedett következtetni, hogy eltaláltam az etetés összetételét és táplálkoznak belőle a halak.

  

 

 

Dolgos éjszaka volt, ahogy hajnalodot, rajtam is kezdett úrrá lenni a fáradtság.

 

 

Horogcsaliról nem esett még szó, első elképzelés: egyik boton oldódó eper és hal kombinációja, másik boton oldódó eper halibut pellettel. Ha nem válik be, majd jönnek az ízcserék és kombinálások. BEVÁLT! Hal - Eper kombó lett a nyerő!

 

 

Mondhatni hagyományos csalizás, lehető legyegyszerűbb hajszálelőkén kínálva, félbevágott epres és halas oldódó bojli párosítva.

 

 

Kissé fáradtan indul a következő nap, amit a folyamatos éjszakai fárasztásoknak köszönhetek. Az esti sorozat csak kisebb időre hagyott pihenőidőt és megindult ismételten az élet az etetésen. Néha bekopogott egy - egy darabosabb példány is -  rövid fényképezés erejéig.

 

 

Próbára epres oldódó is került a csalik felhozatalába, éppen megajándékozott egy szép aranyhallal. A kívánság megtörtént: mehetett is éltető elemébe vissza. A mai nap már változatosabban telt, sikerült végre napközben is pontyokat fogni.

 

 

A következő éj viszont kicsit lazábbra sikerült, talán mondanám: legalább jutott idő pihenésre is. Két kapás - két hal. De reggel megint sorban jöttek az érdeklődők a csalik iránt, több nagy pocakos társaságában.

 

 

A jelző ismét tudtomra adja - kapás! A gőzerővel megindult halnak a nyeletőfék megállás nélkül adagolja a zsinórt. Közel 30 perc fárasztás és megint egy hibátlan tükör ponty a matrac felett. Na ezekért a csodás percekért vagyok a vízparton újra és újra...

 

 

A folyamatos segítség nélkül nem tudom mire mentem volna, de szinte egész nap itt bogarászott szó szerint mellettem, néha ténylegesen rámnézve - boldogulsz?

 

 

Pár szóban összefoglalva, fárasztó de remek horgászaton vagyok túl, mondhatni az előre elképzelt forgatókönyv működött. Minden horgásztársamnak ilyen pecákat kívánok.

 

A horgászaton használt termékek linkjét itt találod;

Oldódó bojli 150g - http://baitsystem.hu/Oldodo-Bojli-Csali

Etető bojli - http://baitsystem.hu/spd/baitsystem239948/Bojli-Eteto

CSL etető pellet - http://baitsystem.hu/Eteto-Pellet-CSL

Melasz - http://baitsystem.hu/MELASZ-SYRUP

Webáruház készítés