Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2020.07.22 22:53

Bűvöletes Spicces

Bűvöletes Spicces

 

Hosszas nekifutás után megszületett a döntés. Telefon a kezemben és a foglalással kapcsolatos egyeztetés meg is történt. Ismét egy bánya tavat szemeltünk ki a következő horgászatunkra, részemről ezek a vízterületek a legkedveltebbek, véleményem szerint a csalikat is itt tudjuk széles körben tesztelni. Lakóhelyemtől nem is túl messzire, mondhatni személyautóval egy órányira található a Spicces horgásztó, ami Gyomaendrőd határában terül el. A nagy vízfelülettel és változó mélységekkel tüzetelt horgászvízben szép számmal található az általunk elsősorban kiszemelt célhal, a ponty.

Este hat óra, megérkeztünk. Gyors papírmunka, rövid útbaigazítás és indulunk is kipakolni a foglalt állásunk felé. Fix, koncentrált etetéseket alkalmazunk a tervek szerint, nem nagy mennyiségben, de folyamatosan. Inline paszta ólom, 8 -as forgó, és Owner 6 -os horoggal szerelt szerelékeim a kiszemelt és már megetetett helyekre, nyolc óra körül kerültek bevetésre.

 

Az alapozó etetés összetételét oldódó bojli, melyből elsősorban mogyoró és fűszeres ízvilág, csl pellet és előre áztatott főtt kukorica adta, amit bőven locsoltunk a carp juice édes fűszer ízesítésével és melasz syruppal is egyaránt. Ezen felül a már brutális illattal is rendelkező mixből a 20mm -es bojlikat csalizásra is használtuk.

 

Különféle folyékony összetevőkkel növeltük a felkínált etetés cukor, ásványi anyag és betain tartalmát.

 

A további csalogatóhatás növeléséért a paszta ólomra massza is került kevés mennyiségben, íz szerint fűszeres etetőanyag, melaszal és édes fűszeres aromával tuningolva.

 

Az éjszaka nem egyszerűen kezdődött, viharos erejű szél kezdett feltámadni, ami a későbbiekben már a horgászbotok kivételére késztetett minket, ezért az első éjszakai peca lefújva. Hajnalra a brutális szélvihar csöndesendni kezdett  és ismét bevetésre kerültek a szerelékek. Az első látogatókra nem kellett sokat várni, de a reggeli órákig szinte egymást követték a jelentkezők.

 

 

 

A reggeli úgynevezett szünet következtében, úgy döntöttem az idáig bevált oldódó bojlit lecserélem pop up -ra, hátha csak óvatosabbak a halak. Nyertem, jó gondolat volt, a halak újra el kezdték húzni. A többi boton is szintén megtörténtek a cserék, felkerültek a lebegő bojlik, ez már ismételten kedvükre volt, kellett nekik.

 

A lecserélt ízesítésnek köszönhetően, pikáns 10mm pop up -ra érkezett barátunk fényképészkedni.

 

Napközben és a következő éjszaka több közös fárasztásunk is sikeresen zajlott, igaz a fénykép készítésénél akadt ilyenkor némi probléma, mivel az időzítő természetesen - mikor ha nem most - nem akart müködni, de hellyel - közzel orvosoltuk.

 

Lazának nem mondható éjszakánk következett, a halak egyértelműen az etetésen tartózkodtak és megéhezvén táplálkoznak, csemegéznek belőle. A felkínált csalétkeket is felszippantva jelezve, még mindig izlik a terülj asztalka. 

 

 

Az éjszakai fáradtság rendesen rajtunk volt már, ezért kora reggel, ahogy világosodott, kellett egy kis pihenés mindkettőnknek, amit felváltva tettünk meg. Kialudva nem, de valamilyen szinten pihenve, felfrissülve a reggeli kötelező etetések, csalifrissítések megtörténtek. Ha már reggel, akkor nincs más hátra, jöhet egy ütös fekete. A kávé alatt a gázt már nem bírtam elzárni, mivel egy brutál húzós kapásra ráemelve már fárasztottam. Napközben napsütésből nem volt hiány, igencsak meleg, fülledt idő lett a második napunkra, de meglepetésünkre ez sem zavarta a kapókedvűknél levő pontyokat és továbbra is folyamatosan keresték a társaságunkat.

 

 

 

Összesíteném pár mondatban a horgászatunkat; 48h -ra készültünk, ami az időjárás miatt kb. 40h lett. Első éjszaka szélvihar, lehülés. Első nappal 21-23C fok, nap végére felmelegedő. Második éjszaka meleg, már fülledtnek mondható. Második nappalunk, napsütéses, kánikula. Legtöbbet elhúzott csali, pop up 10mm pikáns. Egy spanyolmintás pontyot szavaztunk meg legszebb halnak, és a legnagyobb kifogott ponty 13,5kg volt. Ami még érdekes, olyan szerelékkel amin máskor, hangsúlyozom, nagyon sok esetben minimális halvesztés szokott lenni, most sajnos nem egy haltól vettünk idő elött búcsút. Ilyenkor lehet egy picit gondolkodni a miértjén, de talán pont ez a változatosság is hozzátartozik és többek között ettől is szép sport a horgászat. 

 

 

A horgászaton használt termékek linkjét itt található;

Oldódó Bojli 20mm: http://baitsystem.hu/Oldodo-Bojli-Csali

CSL etető pellet: http://baitsystem.hu/spl/179527/Eteto-Pellet

Carp Juice /édesfűszer/: http://baitsystem.hu/Carp-Cocktail

Melasz: http://baitsystem.hu/MELASZ-SYRUP

Ízes Etetőanyag /fűszer/: http://baitsystem.hu/Etetoanyag-Izesitett

Webáruház készítés