Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Blog
2020.11.24 12:36

Ősszel Ohaton

Ősszel Ohaton

Talán először is visszalapoznék pár mondat erejéig az Ohaton eltöltött őszi, kétnapos túrámról. Nyár derekát írtuk, mikor többedmagammal a 46 -os és 47 -es állásokon 48 órás horgászatban volt részünk. Sajnos az időjárás nagyon kedvezőtlenül alakult, mivel a sok csapadék mellé folyamatos villámcsapások társultak, így ellehetetlenítve a biztonságos fárasztást, ezért nem egy alkalommal a horgászbotok a sátor mellett pihentek. Már akkor megszületett az elhatározás, hogy visszatérünk még az idei évben erre a horgászvízre. A foglalás megtörtént két főre, de a tervek csak tervek maradtak mert egyéb okokból egyszemélyes maradt a visszatérő csapat.    

Kedd reggelt írunk - megérkeztem, ismét várhatóan csapadékos időjárásban lesz részem, de szerencsémre a tábor felállítása és a további horgászatra való előkészületek esőmentesen teltek el. Ahogy minden a helyére került, kerestem a helyet az első fotó elkészítéséhez, s ekkor szembesültem a látvánnyal. Ez az! Igen! A gyönyör szigete, és itt vagyok.

A botok összeszerelése után az etetőanyagok összeállítása, bekeverése is megtörtént. Az egyik boton etetés jelleggel, sürűbben követték egymást a dobások, a zsinórt kiklipszeltem, illetve meg is jelöltem, mivel a tervek szerint ezen a szerelék fix helyre viszonylag közelre kerül majd bevetésre, a másikkal kereső peca lesz az elképzelés szerint. Az első halak gyorsan megérkeztek a távolabbra dobott csalira, ezért próbáltam a már halas helyre pontosan visszajutatni szerelékemet.

 

 

A nagy ő sem váratott magára sokáig, egy csodálatos tőponty személyében 15,9 kg -os súllyal mérlegelhettem, nagy örömömre. Ezek szerint a felkínált csali megfelelő választásnak tűnik, nem változtatom.

 

Csaliválasztásom a 10mm pop up -ra esett jelen horgászatom alatt, ezek közül három ízesítés volt a befutó ízvilág; hal, pikáns, fokhagyma. A sorrend nem véletlenszerű, tükrözi a rájuk eső kapások számát is.

 

 

Nem esett szó még a felkínált etetőanyagról sem. A baitsystem webáruházában már kapható Rapid Carp Pack, ezen belül is a mikropelletes változat továbbgondolt változatával töltöttem kosaraimat, ami az elképzelések szerint jövö tavasszal jelenik meg és négy féle ízesítést fog képviselni; -gyümölcs - halliszt -rákliszt -vörös fűszer chili ízű pikáns. Viszont most a dobogó felső fokán egyértelműen a pikáns végzett, mivel a legtöbb halat neki köszönhettem.

 

 

Az éjszaka első felét tudtam pihenéssel tölteni, amit hozzáteszek nem is ártott, de a kakasok még nem kukorékoltak és már az első kora reggeli pontyomat fényképezhettem. Miután megvolt a hirtelen ébresztő és barátunk is visszanyerte szabadságát, a bot ismét bevetésre került. Habár még nagyon korán volt, de megszavaztam egy jó feketét. Az utolsó korty kávé még a számban és ismét fárasztok. Mintha csak az előző pikkelyes ikertesvérét küldte volna, még súlyban is majdnem teljesen megegyeztek. Mondom magamban, nagyszerű reggeli kezdés, pár fotó és már tovaúszhatott ő is. 

 

 

A számomra mindig is leírhatatlan Napfelkeltét nem birtam megörökítés nélkül hagyni, persze a nappali látvány is káprázatos minden vízparton.

 

 

A pirkadat csendben telt, de miután kivilágosodott az ég alja, újra egymást követték a jelentkezők és szinte sötétedésig nem volt megállás. Ahogy sötétedett, látványosan gyültek a felhők és a kapások száma teljesen lecsökkent. Amióta megérkeztem ijesztgettek a felhők, de most komolyra fordították a szót, rákezdett, esik. A sátorba bevackolva kezdem összeszedni az elmúlt másfél nap történéseit.

 

 

Szakadó esőben telt el az éjszaka, kora reggel már a botok szétszerelve, pakolás, ami nem volt túl egyszerű a még mindig csapkodó esőben. Összesítve az öszi napokat nem meghazudtoló időjárás volt végig, mondhatni ősszel jól táplálkozó pontyokkal, melyekből több 10+ -os példányt is sikerült szákba terelni és nagy örömömre két 15 kg feletti példánnyal is megajándékozott a horgásztó /köszönöm/.

 

 

A horgászaton használt termékek linkjei itt található;

Pop up Bojli 10mm: http://baitsystem.hu/Pop-Up-Feeder-Bojli

Rapid Cap Pack Mikropellet: http://baitsystem.hu/Rapid-Carp-Pack-Micropellet-EtetoanyagMikropellet

Rapid Carp Pack Halliszt: http://baitsystem.hu/Rapid-Carp-Pack-Fish-EtetoanyagHalliszt

 

Webáruház készítés