Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2021.06.09 20:02

Találkozás a Néveri horgásztavon

Találkozás a Néveri

horgásztavon

 

A történetünkkel visszamennék az időben egy picit. Az előző évekre terveztünk közös horgászatot Bandival, amivel persze hosszas egyeztetések után sikerült a foglalásig eljutni. Sajnos mivel egyéb okok beleszóltak az elképzelésünkbe, jött az újratervezés, amit szintén nem sikerült véghez vinnünk. Ez év tavaszán megint csak a hazautat tervezgette barátom, így szintén felmerült az ötlet a közös pecára. De hova menjünk? Mivel egy laza beszélgetős horgászatot terveztünk szép környezetben, feldobta: Néveri horgásztó. Május ötödikét írunk, reggel kilenc óra, Gyula és Békéscsaba között található a megbeszélt tetthely, ahol találkozunk, rövid adminisztráció után elfoglaljuk az állásokat, melyek gyors sorsolás után eldőltek, ki melyik oldalra ül le. Nem beszéltünk össze, de mindketten a kukoricacsíraőrleményt választottuk elsősorban az etetőanyagunk alapjául, amit tovább tuningoltunk vajsavas folyékony aromával és egy kevés ananász ízesítésű dippel. Bandi e mix mellé még kevert be egy mogyoró ízű pelletes etetőanyagot, a másik kosarába. 

 

 

Bandi egy 390 - es és 420 -as feeder botot hozott magával, bordás és method flat kosárral szerelve, a csalikat 10 -es és 8 -as horgokkal kínálva, elsősorban az idei év palettájáról válogatva - pop up 8mm -es dumbellekkel, különbféle ízekben.

 

 

Én erre a horgászatra két lágyabb bojlis horgászbottal érkeztem, amiket 30g -os method kosarakkal szereltem fel, és a csalikat owner 6 -os normál horgokkal kínáltam. 

 

 

Nagyon jól adták a halat az idén palettánkon újdonságnak számító dumbell csalik, persze az ízváltások többször is megtörténtek, ha kapás mentes időszak állt be.

 

 

Az első halak pontyok tekintetében Bandinál tették tiszteletűket nem sokkal a botok bedobása után. Persze kérdeztem is egyből, melyik íz, ami működik? A válasz: fokhagyma és tintahal-szilva. Ettől fűggetlenül én az általam választott ízesítésekhez tovább ragaszkodtam, és vártam az első jelentkezőt.

 

 

A fokhagymás dumbell tetszett meg kis barátunknak, ami hozzávetőlegesen ezen a napon a legjobban működött.

 

 

A kifogott halak határozott pocakkal rendelkeztek, habár közeleg az ívás de kifogásukkor az ürülékükből kiderűl, táplálkoznak rendesen a felkínált etetőanyagból.

 

 

Igazából barátom már a sokadik halnál járt, de megtört a csend. Hurrá, meg van az első Néveri tavi pontyom. Nem óriás, de ponty! Ezután elkezdtem felzárkózni és nekem is mostmár több halat sikerült horogvégre csalnom.

 

 

Már a horgászatunk elején felvetettük, hogy nagyon frontos időben lesz, van részünk, így fogás tekintetében kevesebb halra számoltunk, de nem így lett, sőt a peca végefelé már nőtt a kifogott pontyok súlya is.

 

 

 

 

És megint maradt a végére egy kis csattanó! Pakolás közben húzta el a legnagyobb és legszebb pontyom a felkinált csalit, mely tintahal-szilva dumbell volt. A hatalmas farokúszóval rendelkező tőponty mérlegelése közel 8 kg -ot mutatott, persze nagyon örültem megfogásának. Késő délutánt írunk, sajnos a mai napra szánt horgászatunk végéhez értünk, ami sok élménnyel telt el. Egy fogásokban gazdag és kellemes napot tölthettünk el gyönyörű környezetben.

Köszönjük!  

 

 

A horgászaton használt termékek linkjei itt található;

Pop Up Dumbell 8mm: http://baitsystem.hu/Pop-Up-Dumbell-8mm

Pop up 10mm Bojli: http://baitsystem.hu/Pop-Up-Feeder-Bojli

Folyékony aroma: http://baitsystem.hu/Vajsav-N-Butric-Acid

Dip: http://baitsystem.hu/Dip

Etetőanyag&Pellet: http://baitsystem.hu/Pelletes-Etetoanyag-Mogyoro

Kukoricacsíra őrlemény: http://baitsystem.hu/Kukoricacsira-Orlemeny

Webáruház készítés