Termékajánló
Hírek
2021.01.14 8:09
Hírlevél
Naptár
2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Blog
2021.11.18 19:14

Pelletes etetőanyaggal ősszel

       Pelletes etetőanyaggal ősszel

 

Itt van az ősz, itt van újra - mondhatni kedvenc évszakom a pontyhorgászatban - ismét elérkezett. Nagyon vártam a szeptember végi foglalásom, ami az új orosházi homokbányába szólt. Az időjáráselőrejelzés nem hagyott kivetnivalót maga után - mivel esővel tarkított -, igazi őszi peca elé néztem. Reményeim szerint a pontyok táplálkozására is jól hat a várható időjárás, mindenesetre többféle etetőanyag is be volt tárazva a biztonság kedvéért, csalik terén pedig mindenféleképp a kisebb méretek és annak kombinációjai voltak elsősorban tervezve.

 

Az első órákban nem igazán tudtam táplálkozásra bírni célhalaimat, de aztán lassan mégis rátaláltam a megfelelő csalira.

 

A második hal is ejtős kapásra érkezett, a horog akadása ismét tökéletesen történt, s legalább kezd beigazolódni az ízesítésnek szánt bizadalmam. A bedobást követően megint csak kitartó fárasztás következett, az eredmény pedig ismét egy csodaszép színekben pompázó nyurga ponty.

 

Az etetőanyagról nem esett még szó, ami nem csak a pontyoknak tetszett meg. A keverék kétféle ízesítést tartalmazott; pelletes hal és pelletes gyümölcs, amibe már az előre feláztatott pelletet kevertem bele és az egész mixet locsoltam meg epres illetve halas aromával.

 

A csali! Több ízesítés és kombinálás után a dupla 8mm gyümölcs mix vált be, de szintén elég jónak bizonyult a gyümölcs mix - tintahal szílva dumbell párosítás is.

 

Az eső több alkalommal kitartóan áztatta a tájat nappal, de az éjszakán át is megállás nélkül esett.

 

Több alkalommal is dupla kapást sikerült elérni, de a segítség mindig éppen a megfelelő időben érkezett, amit köszönök itt is édesapámnak, illetve a tógazdának, Bettinek. Írhatom, így kell bot nélkül halat fogni.

 

Az időszakos csendet és nyugalmat kihasználva mutattam példát kedvenceimnek, én is nekiláttam táplálkozni, ami volt, hogy csak több felvonásban jött létre, mintha figyelemmel kisérnék mikor eszek vagy kávézok. Na de az igazi örömpercekért ezek félbeszakítása a legkevesebb.

 

Szépségdíjas pontyból több példányt is sikerült bölcsőbe fektetni, az utolsó gyönyörűség is végszóra, igazi füstölős kapással jelezte hogy szeretne a fényképezőgép fokuszába kerülni.

 

 

A darabszámra nem lehetett panasz, az igazat megvallva többet szerettem volna. Persze nem a darabra gondolok, itt a felső súlyhatárról beszélek, aminek a felső léce 13 kg körül megállt. Ha nem azzal a szándékkal érkezek, hogy 20 kg feletti pontyot szeretnék fogni, akkor egy nagyszerű, élménnyel teli horgászaton vagyok ismét túl.

 

A horgászaton használt termékek linkjei itt található;

Pop Up Dumbell 8mm: http://baitsystem.hu/Pop-Up-Dumbell-8mm

Pelletes etetőanyag -hal: http://baitsystem.hu/Pelletes-Etetoanyag-Hal

Pelletes etetőanyag -gyümölcs: http://baitsystem.hu/Pelletes-Etetoanyag-Gyumolcs

Folyékony Aroma: http://baitsystem.hu/spl/308154/Izesito-Etvagyfokozo

Webáruház készítés